Filipijnen
Home 
Motoren 
Foto's 
Filipijnen 
Vlog 
Motorroutes 

Filipijnen, het mooiste land van Azie

Het lokale vervoer in de Filipijnen wordt voor een groot gedeelte verzorgt door deze jeepneys. Ze zijn voorzien van lampen, spiegels, antennes, vlaggen enz. Ze worden in de Filipijnen gemaakt, en je ziet ze in het hele land.

Op de foto zie je een van de vele jeepneys in Manilla.

In het noorden van het eiland Luzon ligt het dorpje Sagada. Het ligt in de bergen, van hieruit kun je diverse uitstapjes maken naar druipsteengrotten, rijst terassen, watervallen en grotten met doodskisten.

De foto toont enkele huizen van Sagada.

In de grotten met doodskisten liggen de overblijfselen van de overleden bewoners. In Sagada is het de gewoonte dat de mensen in hurk-houding in de kist worden gelegd, vandaar de korte kisten. Ook zijn er plaatsen waar de listen aan de rotsen worden opgehangen. Dit zijn de Hanging Coffins.

Op de foto zie je een open kist in een van de grotten.

In het noorden van het eiland Luzon, ligt Banaue. Dit dorpje ligt midden in de bergen, en rondom zijn overal rijst terassen. De mensen hebben soms nog de traditionele kleding aan.

Op de foto zie je enkele filipina's in traditionele kleren.

In het noorden van het eiland Luzon ligt het bergdorpje Batad. Het dorpje ligt midden in de rijst terassen. Dit zijn de grootste rijst terassen van de wereld.

Op de fot zie je het mooie dorpje Batad temidden van de rijstterassen.

In het dal waar ook Batad ligt ligt deze waterval. Het is een uitstekende plaats om af te koelen na een lange wandeling.

De foto toont de frisse waterval van Batad.

Zomaar een foto van enkele schattige Filipijnse kinderen. De hoed en de zonnebril hebben ze even geleend van Ben.

In het westen van het eiland Luzon liggen de Honderd Eilanden. In werkelijkheid zijn het er meer dan 100. Je kunt hier een boot huren en dan op 1 dag meerdere eilanden bezoeken.

Op de foto zie je enkele van de veel meer dan 100 eilanden.

De bewoners in de Filipijnen houden van muziek maken en zingen. In veel uitgaans gelegenheden wordt dan ook live muziek gespeeld en live gezongen.

Op de foto zie je een van de vele live bands in de Filipijnen.

Zomaar langs de weg zie je veel van dit soort gebouwtje, het is een winkeltje, waar je tevens wat kunt drinken. Als je van de ene naar de andere plaats loopt hoef je dus geen dorst te lijden.

Op de foto zie je een klein lokaal winkeltje.

Een groot gedeelte van de bevolking leeft van de visvangst. Met kleine bootjes zoals hierlangs wordt met netten gevist. De vis die gevangen wordt is hoofdzakelijk voor eigen gebruik, wat eventueel over is wordt verkocht langs de weg of op de markt.

Op de foto zie je enkele kinderen in een klein vissersbootje.

Kokosnoten zijn er in overvloed in het hele land. De verse kokosnoten zijn dagelijks voedsel en drinken voor de lokale bevolking. Daarna wordt de schaal gebruikt om op te koken.

Op de foto zie je een kokosnotenboom vol met verse kokosnoten.

De witte stranden van het eiland Boracay. Het is een klein eiland met veel accomodatie. Je kunt er motoren huren en daarmee over het hele eiland rondrijden.

Op de foto een rustig strand in het noorden van Boracay.

Overal in de Filipijnen heb je arena's voor hanen gevechten. Op Zondag middag vinden er hanen gevechten plaats. De bevolking zet dan geld in op de winnaar. De hanen hiervoor worden overal getraind tot ze sterk genoeg zijn.

Op de foto een haan die op zijn stok zit.

Deze tricycles zie je eoveral in de Filipijnen. Omdat de mensen geen eigen vervoer hebben gaan ze met de tricycles. Het zijn lichte motoren waar een zijspan aan gemaakt is.

Op de foto zie je tricycles in Dumaguette.

De bevolking is aardig en vriendelijk. Bijna iedereen spreekt er engels, ook de kinderen. Het nemen van foto's van mensen of andere zaken is geen probleem.

Op deze foto een aantal kinderen die graag op de foto willen.

Buiten de steden leven de mensen veel in huizen gemaakt van hout en bamboe. Ze leven voor een groot gedeelte van alles wat er rondom het huis groeit en leeft.

Op de foto het huis waar Cenie is opgegroeid.

Deze tricycle is eigenlijk voor het vervoeren van dieren, maar je kunt er natuurlijk ook mensen mee vervoeren.

Op de foto zie je medewerksters van een bedrijf die een klant gaan verwelkomen op het vliegveld.

De buffel wordt gebruikt voor het bewerken van het land. Tractoren kennen ze niet in de Filipijnen. Soms zijn de buffels rustig genoeg om er op te gaan zitten.

Op de foto hierlangs zie je Cenie met haar zus Girly op een buffel van hun ouders.

Op het eiland Bohol liggen een groot aantal heuvels die ze de chocolade heuvels noemen. Ze zijn begroeid met gras, wat in het droge jaargetijde bruin kleurt.

Op de foto enkele van de in totaal 1268 heuvels

Als je als toerist door de armere wijken loopt, krijg je veel bekijks van de bevolking.

Op de foto een aantal kinderen die graag op de foto willen.

In een aantal dorpen wordt het lokale vervoer nog geregeld met fiets taxi's.

Op de foto een dorpje waar ze nog fietstaxi's hebben

In het zuiden van het eiland Luzon ligt het plaatsje Legazpi. Hier ligt de Mayon vulkaan, met een bijna perfecte kegelvorm.

Op de foto de Mayon vulkaan in Legazpi


Copyright (c) 2023 BB. All rights reserved.

info@benencenie.nl